8 grudnia po raz 19 w Dworze Anna spotkali się producenci ryb słodkowodnych, restauratorzy, koła gospodyń wiejskich i wielbiciele dań z ryb. 13 wystawców przygotowało do oceny około 30 dań z ryb słodkowodnych. Jury konkursu przyznało nagrody w trzech kategoriach:
W KATEGORII SZKOŁY I RESTAURACJE:
2 MIEJSCE- RESTAURACJA MŁYN ZA PSTRĄGA FASZEROWANEGO
1 MIEJCE- TECHNIKUM GASTRONOMICZNE LIDER W LUBLINIE
ZA KARPIA W PANKO, Z PUREE DYNIOWYM, SOSEM KAPAROWYM I DODATKAMI
W KATEGORII KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH:
3 MIEJSCE- KGW W JAKUBOWICACH KONIŃSKICH ZA TATARA Z WĘDZONEGO PSTRĄGA
2 MIEJSCE- KGW W RUDCE KOZŁOWIECKIEJ ZA KARPIA POD LEŚNĄ PIERZYNKĄ
1 MIEJSCE- GRUPA TEATRALNA OGNIWO SAMOKLĘSKI ZA PIEROGI Z KARPIEM I ZIEMNIAKAMI
W KATEGORII GOSPODARSTWA RYBACKIE:
3 MIEJSCE – GOSPODARSTWO RYBACKIE TYŚMIENICE ZA KARPIA ZAPIEKANEGO W KASZY GRYCZANEJ Z ŻURAWINĄ
2 MIEJSCE - GOSPODARSTO RYBACKIE JEDLANKA ZA KARPIA FASZEROWANEGO GRZYBAMI SUSZONYMI
1 MIEJSCE - GOSPODARSTWO RYBACKIE ROWY ZA KARPIA WĘDZONEGO
W czasie Dożynek Rybackich odbyła się zbiórka na rzecz wsparcia lubelskiej Fundacji ‘’Żyć z autyzmem” w której zebrano 9000,00 zł.
Komentarze