Reklama
niedziela, 24 listopada 2024 00:14
Reklama

Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!

  • Źródło: Restaurant Club | Lublin
Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!

Źródło: Restaurant Club | Lublin


Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno- towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W
tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde
danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy.
Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na https://RestaurantWeek.pl/.
RestaurantWeek® – Wydanie Specjalne!
Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada
inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia – sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie kuchni! Już za chwilę wystartuje
ogólnopolska, kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji
RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwalu kulinarno-towarzyskiego w Polsce i w Europie. Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata. – zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych
restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzieponownie rekordowa! – dodaje.
Odkryj festiwalowe menu z pierwszych stron! Festiwal RestaurantWeek® odbywa się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku oraz na Warmii i Mazurach. Premierowo RestaurantWeek® w wiosennej edycji wystartował również w Bydgoszczy! Swoje popisowe menu przygotuje ponad 400 restauracji.
ZOBACZ GDZIE zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!
COMO
 Propozycje Chefa Tomka Tarasa w menu nadchodzącej edycji to: krem z buraków chioggia z malinami, chili, kokosem i prażonymi orzeszkami piniowymi, nastepnie: ravioli z halloumi, gruszką, szpinakiem, orzechem włoskim i roślinną śmietanką. W alternatywnej opcji menui: tatar z kałamarnicy z kolendrą, majonezem pistacjowym, chilli, szalotką i świeżym ogórkiem, na danie główne pierś z kaczki z topinamburem, jarmużem, edamame i borówkami z chilli. W obu wersjach na deser: tiramisu czekoladowe z truskawkami, imbirem i różą.
BONA
 Z okazji Festiwalu Chef kuchni Roman Budushevsyi przygotował dwie propozycje menu. W pierwszej odsłonie: smażone karczochy z puree z grillowanych
bakłażanów z dodatkiem wędzonych pomidorów i migdałów, na drugie danie: przegrzebek na kremie z kalafiora, ravioli z kukurydzianym kremem z dodatkiem
pomidorowej salsy, a na deser pistacjowy supreme. Druga wersja menu to: Vitello Tonnato – cielęcina z sosem z tuńczyka, kaparami, chilli i praliną pistacjową, na
następnie: comber z nowozelandziej baraniny na kremie z topinamburu z sosem z czarnego kardamonu, a deser to cannoli – krem śmietankowy, mus z owoców leśnych i
czekolada. Rezerwuj – nie ma na co czekać!
Wytrawny
.Specjalnie na Festiwal Chef kuchni przygotował dwa warianty menu, w pierwszym: tatar z marynowanej cukinii i suszonych pomidorów, z podgrzybkiem, szalotką, kaparami i tiulem ziołowym, nastepnie: śledź w tempurze z gratin ziemniacznym, mini marchewką i emulską koperkową. W mięsnej opcji menu spróbujesz: crudo di parma z rukolą w winegrecie mango na żytniej grzance czosnkowej i prasowanego policzka wieprzowego duszonego w aromacie wędzonej śliwki z ziołową
polentą i mini marchewką. Finał tej uczty to: dekonstrukcja panna cotty ze świeżymi owocami i musem malinowym.
PizzaLover
W ramach festiwalowej przystawki: krem z pomidorów z mascarpone (menu A) lub bruschettę z musem z mortadeli z pistacjami
(menu B). Danie główne w menu A to: kanapka z grillowaną ośmiornicą z sosem chimichurri, czerwoną cebulą, świeżym ogórkiem i kolendrą, a w menu B: stek z
polędwicy wołowej z pistacjami i pieczonymi batatami. Na deser do wyboru: sycylijskie rurki z pistacjami i ricottą lub sernik mascarpone z ricottą i masłem pistacjowym.
Prusa 8 Lokal Kulinarny
 Z okazji wiosennej edycji RestaurantWeek® w popisowym menu: bruschetta w stylu włoskim z pomidorami Pelati, oliwkami i bakłażanem (menu A), krem z topinamburu z oliwą
szczypiorkową, chilli i prażonym słonecznikiem (menu B). Danie główne w pierwszej propozycji to: czerwony łosoś z kolorowym ryżem z wakame i chilli, sos limonkowy i
sałatka z karczochem, a w menu B: polędwiczka w sosie grzybowym z chipsem ziemniaczanym i piklowaną dynią. W obu wersjach na zwieńczenie uczty tercet
czekoladowy na kruchych ciasteczkach. 
Giuseppe
Na Festiwalu podadzą włoską focaccię z rozmarynem, oliwą i czosnkiem (menu A) lub focaccię alla caprese z pomidorkami, mozarellą, oliwkami Kalamata, rukolą i sosem z suszonych pomidorów (menu B). Na danie główne propozycja wegetariańska to tagliatelle własnej produkcji z pesto pietruszkowo-bazyliowym, konfitowanymi pomidorkami i serem Grana Padano, w wersji mięsnej domowe pappardelle z krewetkami i borowikami w sosie winno-maślanym ze śmietanką. Na deser do wyboru biszkopty nasączone kawą i Amaretto z masą z serka mascarpone i cukrem pudru lub beza z bitą śmietaną, mascarpone i świeżymi owocami.
Autorskie menu najlepszych Chefów w Polsce w atrakcyjnej cenie!
Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie https://restaurantweek.pl/. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej,
wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time + 10 zł. 
Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z
dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.
 


Podziel się
Oceń

Komentarze