Reklama
poniedziałek, 25 listopada 2024 15:44
Reklama

Znani kucharze będą gotować w SKENDE

Już w najbliższy weekend SKENDE zamieni się w prawdziwe studio kulinarne, gdzie każdy będzie mógł zobaczyć, jak profesjonaliści tworzą wyjątkowe dania. Swoją wiedzą, inspiracjami i pasją do gotowania podzieli się Matusz Gessler, kucharz i restaurator oraz finalista 4. edycji MasterChef Damian Kordas. Kucharze z Restauracji IKEA zdradzą natomiast tajniki szwedzkiej kuchni.
Znani kucharze będą gotować w SKENDE

- Wydarzenie to doskonała okazja do tego, aby pogłębić swoją wiedzę na temat gotowania. Ten event to dopiero przedsmak tego, co pod koniec września na stałe zagości w SKENDE. Już niedługo, częściej będziemy mogli spotykać się przy wspólnym stole - mówi Jacek Garbaczewski, dyrektor centrum handlowego SKENDE Shopping.

Pokazy odbędą się w specjalnie zaaranżowanej kuchni, która pojawi się na pasażu SKENDE, przed wejściem do sklepu IKEA (obok kawiarni). Przez dwa dni centrum handlowe będzie gościło wyjątkowe osoby.

Mateusz Gessler, kucharz, restaurator i juror programu MasterChef Junior, zabierze wszystkich do swojego kulinarnego świata i zainspiruje nowymi przepisami już w sobotę 24 sierpnia. Każdy uczestnik, będzie mógł skosztować dań w wykonaniu znanego szefa kuchni.

Z kolei 25 sierpnia w niedzielę będzie można zobaczyć, w jaki sposób Damian Kordas, finalista 4. edycji MasterChef, dobiera i łączy składniki, aby tworzyć wyjątkowe potrawy. Po pokazach będzie okazja, aby spróbować tego, co uda mu się wyczarować.

Ale to nie wszystko! Przez dwa dni będą gotowali także kucharze z IKEA, którzy pokażą, jak w nietypowy sposób można przygotować klopsiki i inne lubiane dania tworzone na bazie produktów ze sklepiku szwedzkiego w IKEA. Każdego dnia będzie także degustacja tych dań!

Podczas wydarzenia, każdy będzie mógł wziąć autograf i zrobić sobie zdjęcie z zaproszonymi gośćmi. Szczegółowy harmonogram eventu dostępny na stronie: www.skendeshopping.pl oraz na Facebooku w wydarzeniu „GotujeMy się na warsztaty”.


Podziel się
Oceń

Komentarze