Dania oceniało jury w składzie:
SEBASTIAN TROJAK, CZŁONEK ZARZĄDU WOJEWÓDZTWA LUBELSKIEGO
ARTUR JAŚKOWSKI, DYREKTOR WYDZIAŁU GOSPODARKI NIERUCHOMOŚCIAMI I SKARBU PAŃSTWA
MAREK WOJCIECHOWSKI, ZASTĘPCA DYREKTORA KRAJOWEGO OŚRODKA WSPARCIA ROLNICTWA OT LUBLIN
KRZYSZTOF URBAŚ, WÓJT GMINY NIEMCE
JACEK JANISZEWSKI, TWÓRCA FORUM WELCONOMY w TORUNIU
WŁADYSŁAW BEDNAROWICZ, WICEPREZES ORGANIZACJI PRODUCENTÓW POLSKI KARP
WYNIKI XV DOŻYNEK RYBACKICH
KATEGORIA RESTAURACJE
I MIEJSCE: Hotel HUZAR z Lublina
Za sandacza w sosie rakowym
II MIEJSCE: Pensjonat Kazimierski z Kazimierza Dolnego
Za jesiotra w wódce podanego na czarnej soczewicy
III MIEJSCE: Hotel i Restauracja President z Kocka
Za sandacza z kaszotto z musem z dyni i oliwą ziołową
WYRÓŻNIENIE: Hotel i Restauracja Nowy Dwór Bogucin z Bogucina
Za Sandacza na krokiecie z czerwonej kapusty
KATEGORIA SZKOŁY i KOŁA GOSPODYŃ WIEJSKICH
I MIEJSCE: Koło Gospodyń Wiejskich w Pólku, gmina Niemce
Za szczupaka gotowanego
II MIEJSCE: „Kobiety z pasją”, Sobole, gmina Ulan-Majorat
Za zupę pomidorową z pulpecikami ze szczupaka
III MIEJSCE: Koło Gospodyń Wiejskich w Woli Niemieckiej, gmina Niemce
Za kiełbasę wędzoną z amura
WYRÓŻNIENIE: Zespół Szkół Rolniczych w Pszczelej Woli
Za zapiekanego sandacza z grzybami
KATEGORIA GOSPODARSTWA RYBACKIE
I MIEJSCE: Gospodarstwo Rybackie Bełżec
Za zupę rybaka
II MIEJSCE: Lucky Fish z Krakowa
Za sushi z karpiem wędzonym
III MIEJSCE: Gospodarstwo Rybackie „Pustelnia” z Woli Rudzkiej
Za delikatną pastę z pstrąga
WYRÓŻNIENIE: Gospodarstwo Rybackie „TOPORNICA”
Za gołąbki z karpia w sosie neapolitańskim
Nagroda Marszałka Województwa Lubelskiego dla najlepszego gospodarstwa rybackiego
Dla Gospodarstwa Rybackiego Bończa
W trakcie XV Dożynek Rybackich została zorganizowana zbiórka środków oraz licytacja obrazów na rzecz lubelskiej Fundacji „Żyć z autyzmem”.
Komentarze